ЖИЛАВКА

Комплексен тон со силина карактеристична за јужњачкиот дух, преточен во цигански мелодии, на пат преку топли сончеви долини и ладни, бескрајни планини. Сламасто зеленикава боја, кристален отсјај. Има нагласена вегетална, хербална арома на смола. Долг, мек, нежен еукалиптичен вкус. Вино со врвен квалитет создадено за риба, морски плодови, пршута, салати со шпаргла, млад грашок.

Се служи на температура од 8-10 °Ц.