Вранец Веритас

Вино од сортата Вранец. Се добива со намерно намалување на родот на лозјето. Со отстранување на цели гроздови, се доаѓа до значително концентрирање на вкусот на грозјето кое преостанува за берба. Пребогато со природни шеќери, со полифеноли (антиоксиданси), обоени материи и специфичен ароматски комплекс. Темно-рубин, обоено силно, корпулентно, со голем сув екстракт. Вино со голем потенцијал за стареење. Природен лек за кардиоваскуларни заболувања.

Најдобро е да се служи на 15-17°C со печено свинско, пршута, дивеч, масно сирење, јагнешко и телешко.