ШАРДОНЕ - БАРИК

Жолтеникаво зеленкаста нијанса со интензивна арома, мирис на јужно овошје, цвет од багрем, нежно нагласен орев, печен леб. Полно, топло, меко. Како аперитив е многу погодно со чадена риба, морски плодови, сирење, а во лето со овошно предјадења, шпаргла, артичока, ананас и лесно бело месо. Се служи на температура од 10-12оЦ.