Розе Алегро

Прекрасна розе боја добиена од сортата Шираз. Силен нагласен овошен мирис на ситно црвено овошје особено малина. Вкусот е полн, мек, деликатесен со силна комплексност. Аперитивно вино кое се служи со зрело сирење, пршута, риба, но и со месо на жар.

Температура на сервирање од 10-12°С.