Ризлинг

Прекрасна жолтеникаво-зеленкаста боја, со силна и пријатна, цветно-овошна арома на праска, јаболко, цвет од липа. Вкусот е сув, соленикав, жив и пријатно киселкав, долготраен, со овошен финиш.

Најдобро е да се служи на 10-12°C со ладно предјадење, морска храна, шпаргла, зелени салати.