Р`кацители

Прекрасна жолто-зелена боја, со комплексна, предизвикувачка арома на јаболка, круша, кајсија, праска и дискретна арома на цвет од липа. Вкусот е мек и долготраен, сладок, киселкаво-свеж и заокружен.

Најдобро е да се служи на 8-10°C со неутрално сирење, пршута, бело месо, зелени салати.