Мерло

Темноцрвена рубин боја со елегантна арома на малинa, капинa, црвенa рибизлa. Густо, концентрирано, хармонично, меко вино со долг финиш.

Најдобро е да се служи на 15-17°C со темно црвено месо, печено свинско, гарнири од печурки, јагнешко, зрело сирење и печени костени.