Мерло Барик

Чиста силна рубин нијанса. На нос продорни ароми од ситно црвено овошје со призвук на пржено, димено, зад кои се откриваат зачински и мирудиски ноти со минерален тон. Густо, меко , топло, прикладно со телешко и свинско печење, јагнешко, зрело сирење и печени костени.

Најдобро е да се служи на 15-17°C . Добитник на сребрен медал на реномираниот светски натпревар Мундус Вини.