грашевина

Жива, сјајна светло жолто-зеленкаста нијанса. Свеж вкус, питко. Овошна арома на зелено јаболко, праска. Вкусот е добро потенциран, прикладно киселкаст, сув, жив, заокружен со впечатлив финиш.

Се служи на температура од 8-10 °Ц.