Аминта

Куве од Вранец, Мерло и Каберне Совињон со интензивна темна рубин боја и арома на мали црвени бобинки. Силниот рустичен Вранец е елегатно скротен од мекото Мерло, надополнет од деликатниот Каберне Совињон. Меко и концентрирано, засилено со растителни ноти.

Најдобро е да се служи на 15-17оC со зрело галичко сирење, пршута, дивеч, печено телешко, јагнешко, свинско и деликатесни македонски тави.